Kişisel verilerin kullanılması noktasında son yıllarda yapılan çalışmalar ve kanunlar çerçevesinde artık verilerin kullanılmasında ciddi değişimler olmaktadır. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında verilerini kullanmak istediğiniz kişilerden onay almanız gerekmektedir. KVKK aydınlatma metni kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler noktasında detaylı bilgi alarak verilerin kullanımını bu şekilde gerçekleştirebilmeniz gerekmektedir. KVKK aydınlatma metni sayesinde müşterileriniz verilerinin kullanılmasından yana bilgi sahibi olur ve siz de hukuki noktada ilerleyen günlerde sorun yaşama gibi durumlar yaşamazsınız. Bu kanun kapsamında açık rıza olarak yer alan unsurlar şu şekildedir:

  • Rızanın mutlaka belirli bir unsura uygun şekilde sunulması gerekir.
  • Rıza alındığı sırada bilgilendirme işlemleri yapılmalıdır.
  • Kişi özgür iradeyle açıklama yapmalıdır.

Rızayı belirli bir konu ile sınırlandırmadığınız takdirde genel nitelikli olarak sunulursa bu rızalar battaniye rızalar olarak geçmektedir. Aynı zamanda hukuki alanda geçersiz sayıldığını da görebilirsiniz. Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde hukuki alanlarda geçerli sayılabilmesi ve insanların net olarak aydınlatma metnini anlayabilmesi adına en doğru metnin sunulması gerekmektedir. Bu noktada metnin en doğru şekilde hazırlanabilmesi adına mutlaka profesyonel firmalardan destek almanız gerekir ve aldığınız destek çerçevesinde kişisel veriler evresinde de uyum içerisinde olmanız ve kanunlara tam olarak uyumlu olmanız sağlanır.

KVKK Noktasında Nereden Danışmanlık Alınır?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde firmanızın ve çalışanlarınızın ve kanunlara uyumlu şekilde hareket edebilmesi adına mutlaka danışmanlık alma yoluna gitmeniz ve almış olduğunuz danışmanlık sayesinde hukuki alanda sorun yaşamama ihtimaliniz bulunmaktadır. Kvkk danışmanlığı evresinde gerçekten profesyonel firmalardan destek almadığınız takdirde firmanız buna tam olarak uyum sağlamayacaktır. Bu yüzden firmalar tarafından tercih edilen ve gerçekten kaliteli bir danışmanlık firmasını seçmelisiniz. Firmamız sizlere hizmet vermiş olduğu sırada KVKK danışmanlığı için en profesyonel şekilde hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Vermiş olduğumuz KVKK danışmanlığında sizlere ihtiyaç olunan bütün alanlarda destek vermeye dikkat ediyoruz. Gerekli rıza ve aydınlatma metni ve kurumun uyumu gibi durumlar tam olarak uyumlu hale gelmektedir.

Sizlere Nasıl Hizmet Veriyoruz ?

KVKK danışmanlığı evresinde sizlere hizmet vermiş olduğumuz sırada birçok alanda en iyi şekilde hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Sizlere sunmuş olduğumuz hizmetlerden bazıları ise şu şekildedir:

  • Kanunun sizden istediği ve hazırlanması zorunlu olan veri envanterleri, politikalar gibi bütün dokümanların şirketinizin alanına uygun bir şekilde hazırlanmasını sağlayabilmek.
  • Bu alanda teknik tedbirlerin alınması için gerekli olan erişim matrislerinin ve yetkilerin en uygun şekilde verilmesini sağlamak.
  • Kişisel veriler şirketlerin farklı sistemlerinde dolanabilmektedir. Bu noktada kişisel verileri kayıp ve saldırılardan koruyabilme adına gerekli olan bütün yöntemleri oluşturabilmek.
  • Kanunun çerçevesinde meydana gelmekte olan gelişmeleri yakından takip ederek firmanızı buna uyumlu hale getirebilmek.
  • Sertifikalı şekilde eğitimler yapılarak eğitimler neticesinde çalışanlarınızın da bu noktada bilgi sahibi olmasını sağlayabilmek.

Kişisel verilerin korunması kanunu noktasında firmamızdan destek almak isteyen kişiler belirttiğimiz bu noktalarla beraber firmamızdan en iyi şekilde hizmet alabilme imkanına sahip olmaktadır. Bu şekilde sizlere verilen hizmetleri en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz gibi aynı zamanda firmanızın bu kanunlara tam olarak uyumlu hale gelebilmesini sağlayabilir ve sizlere sunulan imkanlar sayesinde daha iyi şekilde kanuna net olarak uyum sağlayabilirsiniz. Çalışanlarınız da bu noktada KVKK hakkında bilgi sahibi olabilecek ve şirket politikalarına daha rahat uyum sağlayarak kanuna uyum içerisinde hareket etmelerini sağlamaktadır.

Etiketler: , ,
Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir